Om du ser denna text har du troligen en gammal webbläsare eller använder du en handhållen enhet. Det kan också vara så att du har stängt av CSS-stödet i din webbläsare.
Du missar dock ingen information som står på vår sida. Men vi rekommenderar att du använder en nyare webbläsare, exempelvis en mozilla-baserad (http://www.mozilla.org/)

Kennel Pobe-s är uppfödare av rasen Bichon Frisé sedan 1985   |  

NYHETER

2022-01-16 God fortsättning 2022

Pandemin till trots så ser vi fram emot våren 2022 då vi har två parade tikar. Det ska bli härligt med valpar igen och om allt går som planerat finns det leveransklara valpar i slutet på maj månad.


Lillan i snön

2021-02-12 Lillan i snön

"Lillan" är vårt senaste tillskott till kenneln. Hennes mor är Pobe-s Way to Go (Wilma) och hennes far heter Hardy-Flap's Life on Mars. För att hon nu vid tre månaders ålder ska kunna vara ute och leka i snön och kylan, blev det till att sy upp en minioverall lite hastigt och lustigt.


2020-12-19 God Jul och Gott Nytt År

2020 är ett år de flesta vill glömma. Här på hemsidan har det inte hänt något alls, mycket på grund av Corona och alla inställda utställningar. Vi hoppas därför på ett mycket bättre 2021 och önskar att alla får en riktigt god jul trots restriktioner och smittspridning.


2020-12-18 Valpar och valpkullar

Pollys valpar

Det är stor efterfrågan på valpar just nu. De valpar vi har och planerar på nyåret är tingade men ibland hoppar valpköpare av så det går fortfarande bra att anmäla sitt intresse. Vi råder alla som längtar efter valp att ha tålamod och planera sitt valpköp noga och under en längre tid. På grund av den stora efterfrågan på alla valpar förekommer det fler och fler så kallade smuggelhundar i Sverige. Dessa föds upp under fruktansvärda förhållanden och bär ofta på obotliga och farliga sjukdomar. Gå in på jordbruksverket för att få information om hur ni kan undvika att köpa en smuggelhund och därmed undvika att stödja en oseriös och brutal avel.

Till Jordbruksverket


2019-11-24 Millie och Vanja väntar tillökning i mitten av januari

Millie och Vanja2019-07-12 Angel's valpar har varit på utställning

Lucky och Hedda

Angel's valpar har hunnit bli fyra månader och gjorde sin debut i utställningsringen. En liten inofficiell utställning i Nybro för att träna. Lucky blev BIR och Hedda blev BIM.2018-12-15 Stellas valpar växer och frodas.

Stellas valpar

Stellas valpar är snart sju veckor. Några av valparna är ännu inte tingade. Vid intresse ring Berit Jonsson Tel:0481-20021.Stellas valpar

2018-12-15 Stellas nya valpar.

Stella födde sina valpar alldeles för tidigt den 4 december men alla sju är pigga, friska och hungriga. Några är redan tingade men inte alla. Det är sällan det blir sju valpar. Valparna blir 8 veckor i februari då de tidigast kan flytta till nya hem.2018-12-14 Till våra familjer, vänner och valpköpare.

God Jul

Millie

2018-04-21 Millie och Stella är parade.

Pobe-s Cute As A Button (Millie), till höger på bild, är parad med vår egen SE UCH Spinstar's Olympic Wild Card (Wille) och SE UCH Pobe-s Sky Is The Limit (Stella) är parad med Luxury Love Asterion. Valparna som väntas i juni blir leveransklara i augusti.Glad Påsk

2018-03-30 Glad Påsk önskar Pobe-s kennel!

Det blev tyvärr inga valpar för Wilma men snart löper både Millie och Stella. Om allt går väl blir det Stellas andras kull och Millies första.


Glad Påsk
Wilma

2018-01-21 Pobe-s Way To Go eller "Wilma" är nu parad

Om det nu lyckades hoppas vi att det blir valpar tillsammans med Luxury Love Asterion om ett par månader eller så.


Tyvärr blev det inga valpar denna gång! Vi försöker igen vid nästa löp till sommaren.


2017-08-12 Ronnebys Internationella utställning

Det var ett tag sedan vi visade upp kenneln på utställning men på lördagen var det äntligen dags igen för, alltid lika trevliga, Ronneby Brunnspark. "Milton" Spinstar's Another One Bites the Dust, blev bästa valp i rasen med HP. Domaren skrev att Milton gav honom ståpäls. Wilma, Pobe-s Way To Go vann öppen klass med CK och blev andra bästa tik med reservcert och reservcacib. Vår lila Millie, Pobe-s Cute As A Button är just det och fick Exc idag.


Wilma

Milton

Milton Wilma
Hela gänget

2016-10-30 Stellas livliga och charmiga pojkar.

Stellas valpar Stellas valp

Dolly och Stellas valpar har hittat nya hem. Endast två hannar i Stellas kull finns kvar. Två livliga och mycket lättlärda krabater.

2016-10-30 Dolly och Stella har fått valpar.

Dollys valpar Stellas valpar

Stellas valpar

Dollys valparFem hannar och en tik i varje kull blev resultatet. Pappa till alla valparna, som blir två veckor i dagarna, är vår egen Wille. Tikarna är tingade sedan tidigare men några hannar finns kvar till försäljning.

Angel Vanja och Wilma

Pobe-s Viva Espana "Vanja" och Pobe-s Way To Go "Wilma"

Pobe-s Angel


2016-08-13 Angel BIR och Lotus BIM

I den vackra brunnsparken i Ronneby var det utställning i augusti. Det lovades regn men vädergudarna var på vår sida, det blev till och med lite sol. Pobe-s Angel blev BIR och SE UCH Pobe-s Veni Vidi Vici blev BIM. vi ställde även upp i uppfödargrupp där vi blev BIS:2.


BIR och BIM

Jippi Jippi

Stella

Jippi


2016-03-19 Jippi ska äntligen ha valpar

Nu är våren här och Jippi (SE UCH Pobe-s Jewel Of Hope) är äntligen parad. Vid förra löpet gillade hon inte vårt val av hanne så då fick vi snällt vänta. Denna gången åkte vi till den välmeriterade "C.I.B SE DK UCH NL VDH CH White Visions's Could I Be Magic" och då fattade hon tycke direkt. Valparna kommer att födas i slutet av april.

Stella (SE UCH Pobe-s Sky Is The Limit )blev champion i Ronneby 2015 och när hon skulle paras tyckte även hon att vi valt fel hanne. Vi får hoppas på bättre lycka vid nästa löp som blir i juli månad.


Sålda Wille

2015-05-16 Esters valpar är sålda

Ester "SE UCH DKCH Pobe-s Xtra Vaganza" fick fyra valpar den 5 mars. Valparna är nu sålda och snart har alla flyttat "hem".


Lexus Wille

2014-11-14 och 15 Norsk och Nordisk vinnarutställning i Lilleström

När november var som mörkast, blötast och tristas styrde vi mot Lilleström utanför Oslo. Vi hade bestämt oss för att delta på Norsk vinnarutställning och Nordisk vinnarutställning för att pigga upp oss lite... Och vi kunde inte blivit mer uppiggade och glada vågar vi lova! På fredagen var det Norsk vinnarutställning, och bichon frise dömdes av Elisabetta De Lucca från Italien. Ville, Spinstar's Olympic Wild Card, vann juniorklassen med Exc och CK och blev därmed Norsk Juniorvinnare 2014. I championklass placerades Lexus, Ch Pobe-s Knock Your Socks Off, på en andraplats med CK. I bästa hane placerades Ville framför Lexus och vann ett norskt certifikat. Lexus fick ett CACIB-R och reserv-cert. På kvällen firade vi både fina resultat och Viktorias födelsedag! I sviten på SAS Radisson bjöds det på roomservice i glada vänners lag! På lördagen var det Nordisk Vinnarutställning och bichonerna dömdes av Inge Ronander Brodal. Denna dag blev om möjligt ännu bättre än gårdagen! Ville vann juniorklassen med Exc och CK och därmed också titeln Nordisk Juniorvinnare 2014. Lexus placerades åter tvåa i championklass, men i bästa hane blev det omvänd ordning mot dagen innan och Lexus fick ett norskt certifikat och med det en ny titel även på honom, ett norskt championat att lägga till hans svenska! När vi reste hemåt summerade vi helgen: 2 cert, ett på varje hund, ett norskt championat och två juniorvinnartitlar! Världens bästa födelsedagspresenter! Tack Elisabeth, Ina och Anna-Lena för en supertrevlig helg!


Wille

2014-07-12 Tvååker

Domare Julie Sparrow, Storbritannien

I precis lagom sommarvärme deltog vi i Tvååker på lördagen. Wille, Spinstar’s Olympic Wild Card, vann juniorklassen med CK, vann bästa hane med CERT och blev också BIR – Bäst I Rasen 11 månader ung!


Jippi och Wille

2014-07-06 Ronneby internationell

I den vackra Brunnsparken var det hett, riktigt hett! Det påverkade dock inte våra hundar nämnvärt och vi fick med oss både BIR och BIM hem! Vår norska prins William, Spinstar's Olympic Wild Card, debuterade i juniorklass med CK, blev också bästa hane med CERT och BIM. På tiksidan hade vi med oss Jippi, Pobe-s Jewel of Hope, i öppen klass. Hon vann klassen med CK och placerades först i bästa tikklass med CERT, CACIB, CHAMPIONAT och BIR.


Stella

2014-06-01 SKK Norrköping

Vi bestämde oss för att Lexus fick vila efter gårdagens fantastiska framgångar, och la fokus på Stella, Pobe-s Sky Is The Limit. Återigen vann Stella juniorklassen med CK och bästa tikklass med CERT. I kampen om BIR och BIM valde domaren Claudio de Giuliani från Italien Stella till BIR och championhanen Ch Petit Ami’s Eyecatcher till BIM. Tack Claudio De Guiliani från Italien. Vi stannade inte för eftermiddagens finaler.


Lexus

2014-05-31 SDHK Norrköping

Dagen bjöd på Grand Slam! Lexus, Pobe-s Knock Your Socks Off, vann ökl med CK, var bästa hane med CERT och erhöll därmed sin titel SE UCH. Lilla Stella, Pobe-s Sky Is The Limit, visade tassarna i utställningsringen för första gången och vann juniorklass med CK och blev bästa tik med CERT. Rasbedömningen avslutade domaren Karin Bergbom från Finland med att ge Lexus BIR och Stella BIM. Dagens framgångar slutade dock inte med det, utan i finalerna slutade Stella som BIS-2-junior dömd av Tuire Okkola från Finland och Lexus var finast av alla och slutade som Best In Show under domaren Shaun Watson från Cypern. Vilken dag!


Lexus
Pobe-s Knock Your Socks Off

2014-03-23 SKK Malmö int

Första gången vi var på nya mässan och det var trångt och varmt och absolut ingenstans man kunde gå med hundarna utanför ringen. Wille, Spinstar’s Olympic Wild Card, uppförde sig helt fantastiskt i denna miljö. Ville var BIR-valp med lovord från domaren Natasa Blanusa. Lexus, Pobe-s Knock Your Socks Off, var ute för första gången efter sin tvåårsdag för att konkurrera om sitt sista certifikat. Vi fick jobba, Lexus tyckte det som fanns på mattan var intressant och det blev operation övertalning för att så snyggt det gick ta oss förbi löpblod, hundkräk och tikkiss! Måtte de tvätta mattorna till nästa år! Vi fick efter en hård kamp nöja oss med andraplatsen i öppen klass med CK och samma placering i bästa hanhundsklass med CACIB-R och Reserv-CERT, men med flera championhundar bakom oss. Efter rasbedömningen följde en lång väntan på finalerna och då kom nästa utmaning för Wille: hög musik, högtalarröster och att gå igenom ett svart draperi in i finalringen. 62 valpar i BIS-finalen och Wille var utplockad bland de främsta av domare Rita Reyniers men tyvärr inte placerad bland de fyra!


Wille
Spinstar's Olympic Wild Card

2014-02-22 Hässleholm valpshow

Wille, Spinstar’s Olympic Wild Card, var BIR-valp för domare Marie Callert. I gruppfinalen slutade han på en hedrande andraplats!


Jippi

2013-07-13 Tvååker nationella

Vädret var perfekt för andra dagen i rad! Inte för varmt, inte för kallt och helt säkert ingen nederbörd. Vi var laddade och när bedömningen av vår ras startade så hade vi väntat ganska länge. Domaren Rony Djoedins från Holland tyckte om våra hundar och Tobbe, Ch Groomlines Most Tasty Toblerone, fick Exc och CK och i bästa hanhundsklass placerades han på en andra plats. Jippi, Pobe-s Jewel Of Hope, travade så benen gick som små trumpinnar och vann unghundsklassen med Exc och CK, vann bästa tikklass med CERT och i kampen om BIR vann Jippi och blev bäst i rasen. Vilken helg!


Jippi

2013-07-12 Tvååker internationella

Härligt utställningsväder och mysig stämning när alla började dra sina burar mot ringen. Ingen tältplats i sikte, men vi hittade en mysig liten glänta med skugga från träden. Med parasoll och en svalkande lätt bris blev det perfekt. Birgitta Hasselgren dömde bichon frisé och valde att sätta Tobbe, Ch Groomlines Most Tasty Toblerone, först i championklass med Exc och CK och sedan först i bästa hanhundsklass med CACIB. Tobbe blev också BIM! Jippi, Pobe-s Jewel Of Hope, vann unghundsklassen med Exc och CK och placerade sig 4 i bästa tikklass. Efter en trevlig dag på utställningsplatsen intog vi en fantastiskt god måltid på Gits Gård utanför Falkenberg där vi också sov över.


Jippi

2013-06-09 Vänersborg internationella Domare Lena Stålhandske

Dagen började med solsken men ju närmare Vänersborg vi kom desto svartare blev himlen. Lyckligtvis hann det regna över och när bichonerna gick in i ringen hade molnen skingrat sig och solen lyste särskilt på lilla Jippi, Pobe-s Jewel of Hope. Hon vann unghundsklassen med Excellent och CK och i bästa tikklass placerades hon tvåa, endast slagen av en championtik, och vann sitt första CERT och
CACIB-R.


Esters valpar Dollys valpar

2013-05-25 Ester och Dolly har fått valpar!

Ester fick sex valpar, fyra killar och två tjejer den 6 maj och Dolly fick sina två killar och en tjej den 10 maj. Pappa till båda kullarna är vår egen "Tobbe" SE UCH DKCH Groomlines Most Tasty Toblerone.


Lexus

2012-11-01 Växjö internationella

På hemmaplan i Växjö Tipshall på Småland Ölands internationella hundutställning levde Lexus upp till sitt namn Pobe-s Knock Your Socks Off! Han vann juniorklassen med CK, vann bästa hane med cert och slutade som BIR! Cattis, Pobe-s Curiosity Killed The Cat, vann öppen klass med Excellent, CK och slutade tredje bästa tik med reserv-cert. SE UCH DK UCH Pobe-s Xtra Vaganza vann championklassen med Excellent och CK och slutade som andra bästa tik med CACIB-reserv. Tack till domaren Oliver Noonan, Irland.


Lexus

2012-08-11 Ronneby nationell

Solen sken från en vacker sommarhimmel och det var alldeles lagom varmt. En fläktande bris, god mat och härlig stämning runt ringen. Lexus, Pobe-s Knock Your Socks Off, gjorde sin debut i officiella sammanhang nio månader gammal. Domaren Birgitta Hasselgren tyckte mycket om honom och belönade honom med CK. I bästa hanhundsklass placerades Lexus på andra plats bakom den vinnande championhanen och vann sitt första certifikat! Söta tiken Pobe-s Fashionista, till vardags kallad Fiffi, fick ett Excellent i öppen klass.


Dolly

2012-06-10

Vad gör man inte för sporten... Jag steg upp kvart över tre och körde till Vänersborg. Väl framme säger en klämmig parkeringsvakt att vi får parkera på asfalt, och det ska vi vara glada för. Varför han poängterade detta förstår vi när vi dragit alla utställningsgrejer i en halv km för att komma till utställningsområdet med ca 30 ringar... Då ser vi! Eller känner vi att hela området är vattensjukt och vi står med fötterna i vatten, lera och klippt gräs som seglar med ytan ovanför våra skor! Då säger en funktionär att de har fått flytta ring 13 för den ringen var obrukbar efter allt regnande. Detta betyder att vi får dra våra saker 300 meter till i en sank gräsmatta, en meter i taget... På slaget 9 håller regnet uppe! Lexus, Pobe-s Knock Your Socks Off, blir BIR-valp med lovord från domaren Åke Cronander så matte blev rörd. Dolly, den lilla divan som bara vill ligga på soffan och visa magen vann sitt sista cert, blev BIR och champion. Hon heter ju Pobe-s Dolce Vita och nu får hon njuta det ljuva livet! Vi hann precis fotografera sedan öppnade sig himlen igen och vi styrde mot Växjö! Inga finaler här inte, vi ville bara bli torra och komma hem :)


Lexus

2012-05-20 Hässleholm Domare Jean-Jaques Dupas

I valpklass gjorde Lexus, Pobe-s Knock Your Socks Off, debut. Med en strålande kritik blev han BIR-valp. I eftermiddagens finaler plockades Lexus ut bland många, många valpar. Ingen placering dock, men goda erfarenheter och träning. Lotus, Ch Pobe-s Veni Vidi Vici, fick Exc och CK i championklass och slutade som andra bästa hane. Dolly, Pobe-s Dolce Vita, vann öppen klass med Exc och CK och placerade sig som andra bästa tik med CERT.

Lexus


Hazel Tobbe

2012-05-05 och 06 Internationell dubbelutställning i Roskilde

Vi är röde... vi är hvide... Danmark är dejligt! Helgen bjöd på stora framgångar! På lördagen dömdes bichon frisé av Jos Dekker från Holland och hon placerade vår "Tobbe" Ch Groomlines Most Tasty Toblerone som vinnare i championklass med Exc och CK. I bästa hanhundsklass vann Tobbe med danskt cert som betydde ny championtitel DK UCH, CACIB och i kampen mot sin kullsyster Ch Groomlines Very Minty After Eight vann Tobbe och blev BIR. Två kullsyskon som erövrade sina danska championat på samma dag!


På söndagen var det Anne Mari Haugsten som fått uppdraget att döma. Tobbe vann återigen championklassen med Exc och CK. I bästa hanhundsklass placerades han på första plats med CACIB, men denna dag blev det ombytta roller då syrran, Hazel, vann BIR och Tobbe blev BIM. Efter de fina framgångarna kvalificerade sig både Tobbe och hans syster till världens mest anrika hundutställning: Crufts i England 2013!


Doris Bamse

2012-04-01

Doris (Pobe-s Xclusive Maxine), till höger, har fått valpar tillsammans med Bamse (SEUCH Unwind's King louis), till vänster, som är efter vår egen Notte (SEUCH Pobe-s Notting Hill). Valparna är snart leveransklara och det finns ett par hannar kvar till försäljning i kullen. Doris är helsyster till framgångsrika Ester (SEUCH Pobe-s Xtra Vaganza). Detta blir de sista valparna på ett tag, nästa kull planeras tidigast någon gång sent i höst.

Milou

2012-04-01

Cattis valpar har flyttat hemifrån. Kvar finns Milou på bild som får stanna i Södra Sävsjö som påläggskalv för avel och utställning. Cheris valpar flyttar i påskhelgen och vi vill önska våra valpköpare lycka till.


Marilyn och Romeo

2012-03-25

Marilyn (Pobe-s Knock On Wood) och Romeo (Pobe-s Jump To Conclusion) flyttade hem till Finland i slutet av Februari för att bli avelshundar där. Lycka till Sari med din nya älsklingar.


Cheri Cattis

2011-12-11

Cattis är parad med Lotus och Cheri är parad med Tobbe i dagarna. Valpar väntas nedkomma i januari respektive februari.


Dolly BIM

2011-11-05

Lotus (Ch pobe-s Veni Vidi Vici) vann champion- klassen med Exc och CK. I bästa hanhundsklass placerades han på andra plats med CACIB-R med en lysande kritik från domaren Cindy Pettersson. Lotus dotter Dolly (Pobe-s Dolce Vita) vann öppen klass med Exc och CK och blev bästa tik med CERT och CACIB. Dolly blev BIM mot den norskfödde hanen Petit Ami's Punktum Finale som blev BIR.


Jenna

2011-10-02

Vi har förnärvarande två parade tikar. Ida som beräknas valpa i slutet av oktober och Jenna, på bild här intill, som nedkommer i slutet av november.


Dolly

2011-09-04 Öland nat!

Lotus dotter Pobe-s Dolce Vita "Dolly" vann unghundsklassen med Exc och CK under domaren Ineke Zwaartsman Pinster. I bästa tikklass stod hon först länge men placerades till slut på en hedrande andraplats med reserv-CERT.


Dolly

2011-08-13 Ronneby int!

Det är vackert i Ronneby brunnspark. När det dessutom promenerar runt flera tusen tassar på vackra gräsmattor och solen kikar fram är det ett härligt sommarminne att bära med sig när hösten gör sig påmind. Tobbe (Ch Groomlines Most Tasty Toblerone) placerades tvåa i championklass med Excellent och CK. Han fick samma placering i bästa hanhundsklass med CACIB-R. Bedårande livsnjutaren Dolly (Pobe-s Dolce Vita) gjorde sin utställningsdebut och vann unghundsklassen med Excellent och CK och slutade sedan som fyra i bästa tikklass med reserv-CERT.
Dolly


Grenå

2011-07-22 till 24 Grenå Danmark!

Det spöregnade och blåste när vi sent på kvällen före första utställningsdagen körde av färjan i Grenå. Vi hoppades att vädrets makter skulle förbarma sig över oss under kommande dagars bedömningar. Ingen kan göra något åt vädret tänkte vi, men det kan inte bli värre... Trodde vi! Fredagens bedömningar gjordes i ösregn av domaren från Nya Zeeland Mrs Kathleen Tradwick. Hon gav Lotus (Ch Pobe-s Veni Vidi Vici) Excellent och CK och placerade honom tvåa i championklass. Han slutade sedan som tredje bästa hane. På lördagen var vädret något bättre, men de senaste dagarnas häftiga regnande gjorde att man la fram kartong- och metallskivor att gå på för att bedömningarna överhuvud taget skulle kunna genomföras i vissa ringar. Vattenpölen (sjön?) i vår ring markerades tydligt av en ordentligt grön plastgroda. Lite rolig dansk humor tyckte vi. Lotus erhöll även denna dag Excellent och CK av domaren Mrs Marie Patten från Australien. När regnet åter stod som spön i backen när vi drog upp rullgardinen i hotellrummet den tredje och sista utställningsdagen så fick vi nog och styrde bilen mot Sverige igen direkt efter frukost. Genom hela Danmark regnade och blåste det, och som tur var, var broarna öppna, men med varningar förstås. När vi framåt kvällen åter var i Växjö så var det uppehåll... Tänka sig!


Tobbe BIR

2011-07-16 Tvååker nationell Lördag!

Efter en god natts sömn och god mat på Gits Gård utanför Falkenberg var vi tillbaka utvilade på utställningsplatsen på lördagsmorgonen. Rasen dömdes denna dag av en man med mycket humor: Mr Howard Ogden från Storbritannien. Han spred en trevlig stämning i ringen och vi hade riktigt trevligt. Tobbe, SE UCH Groomlines Most Tasty Toblerone vann championklassen med Excellent och ck och kritiken "he stands above all else". Tobbe vann också bästa hanhundsklass. Cattis var pigg och glad och travade till sig ett Excellent mellan sina små piruetter. Tobbe vann också ytterligare ett BIR mot söta norska tiken It's a Dot, och var utplockad i gruppen när det var fem kvar som skulle göra upp om fyra placeringar... Då fick vi summera helgen och vara otroligt nöjda och glada över fantastiska framgångar.


Tobbe Champion

2011-07-15 Tvååker Internationell Fredag!

Vädergudarna var på alla pälshundars sida denna dag och trots löften om regn och rusk bjöd hela utställningsdagen på uppehåll vilket tacksamt togs emot. Bichon frisé dömdes av Dennis Mc Coy från USA och han placerade vår Tobbe, Groomlines Most Tasty Toblerone, först i både öppen klass med excellent och ck och i bästa hanhundsklass fick Tobbe samma placering med cert, championat och cacib. Bland tikarna fick lilla spjuvern Cattis, Pobe-s Curiosity Killed The Cat, excellent och ck i öppen klass. I uppgörelsen om BIR och BIM vann Tobbe bäst i rasen över sin mamma Azurs Care Bear.
Ester Champion

2011-05-08 Lidköping SKK!

Föga anade vi att det skulle bli en lång och spännande dag på mer än ett sätt när vi lämnade Växjö strax före fem på morgonen... Utanför Jönköping mitt på E4:an indikerade bilen vi färdades i "hög motortemperatur" och vi måste köra åt sidan. Tack vare instruktioner från Elisabeths man via telefon lyckades vi ta oss till en mack där allt löste sig snabbt och lätt. När vi så småningom rullade in på parkeringen till Sparbanken Lidköping Arena så andades vi ut. Nu var vi framme i alla fall! I rasbedömningen för Ann-Christine Johansson blev det grand slam för den enda hund vi hade med oss. Esther (Pobe-s Xtra Vaganza) belönades med Exc och CK i öppen klass, bästa tik med CERT och därmed Svenskt utställningschampionat SE UCH och BIR! Efter morgonens äventyr övervägde vi en stund om vi skulle stanna till finalerna... Vi bestämde oss för att stanna och domaren Dimitris Antonopoulos från Grekland som dömde grupp 9 plockade ut Esther och placerade henne slutligen på en hedrande grön plats: nummer 4! Bilen var på sitt bästa humör på vägen hem och 16 timmar efter fadäsen på E4:an kom vi hem med en ny champion och grupplacering som icing on the cake!


Esther

2011-03-20 Malmö int

Malmöutställningen inrymdes i år i tält på Jägersro. Vi hade bara anmält Esther (Pobe-s Xtra Vaganza) och hon placerade sig tvåa i öppen klass tikar med Exc och CK. I bästa tikklass blev hon slutligen fyra.

Tack Annika och Mats för er generositet och gästfrihet och en riktigt trevlig helg!


2011-03-19 Ströby Danmark

Efter en lång vinter har vi smålänningar väntat på våren och vi mötte den på väg till Danmark! Sol som värmde nästippen och vårens första blommor. Väl framme i Ströby blev väntan lång och Ströbyhallen blev riktigt varm och kvav. Lotus (SEUCH Pobe-s Veni Vidi Vici) placerades tvåa i championklass med Exc, CK och danskt klubbCERT. Han slutade som tredje bästa hane. Esther (Pobe-s Xtra Vaganza) vann öppen klass med Exc och CK och slutade som bästa tik med danskt CERT och blev slutligen BIM mot den vinnande championhanen som blev BIR.


Esther blev BIM i Danmark


Sallys nyfödda valpar

2011-01-06 Sally fick fyra valpar!

Sally nedkom med två tikar och två hannar den 8 december. De båda hannarna är tingade men tikvalparna finns alltså kvar till försäljning och blir åtta veckor i början av februari.


Sally och Bailey

2010-11-27 Nya valpar på gång!

Sally väntar valpar i mitten av december. Far till valparna är Bailey. Sally fick fem valpar förra gången och är rejält rund om magen så vi hoppas på fler denna gång. På bilden ser ni lilla Sally och stolta Bailey tillsammans på utställning i Ronneby för ett par år sedan.


2010-11-05 Växjö internationella

Tobbe

Tobbe (Groomlines Most Tasty Toblerone) tog på sin tredje utställning sitt tredje certifikat! Han vann unghundsklassen med CK, och placerades slutligen som andra bästa hane med cert. Esther (Pobe-s Xtra Vaganza) var riktigt duktig på sin första inomhusutställning och kom tvåa i öppen klass med CK och på en hedrande tredjeplats i bästa tikklass. En fin avslutning på utställningsåret 2010!Tobbe till höger fångades på bild av Smålandspostens Lina Alriksson.


Tack för att vi fick låna bilden!


2010-11-04 Ida och Bailey's valpar flyttar nu hemifrån

valpar

Idas valpar har hittat nya ägare och de flesta flyttar i helgen vidare till sina nya hem.


2010-08-14 Ramkvilla nationella

Lotus och Esther i Ramkvilla

Vi blev positivt överraskade när vi kom fram till denna vackra lilla ort. Vattnet runt omkring gav oss en behaglig bris runt utställningsområdet och vi hade medvind i bedömningen för Anne Sume från Estland. Lotus (SE UCH Pobe-s Veni Vidi Vici) vann championklassen med CK och blev bästa hane. Ystra Esther (Pobe-s Xtra Vaganza) vann öppen klass tikar med CK och blev bästa tik med CERT. Söta Jenna (Azurs Snowwhite) gjorde debut i utställningsringen och placerade sig på tredje plats i öppen klass. Tack Elisabeth för arbetet du lagt ner på Jenna! Lotus blev vid rasbedömningens slut BIR och Esther BIM, och i eftermiddagens finaler placerade sig Lotus som BIS-reserv. Ebba visade Nemo (SE UCH Pobe-s Heaven-Sent) så fint att hon kom på andra plats i barn med hund.


2010-06-25 World Winner Dog Show Herning Danmark

Lotus på vinnarutställning

Stämningen var som den ska vara på en världsvinnarutställning! Hundmänniskor från många olika länder samlades i en av de många mässhallarna på Herning Messecenter. Olika språk i ett sorl blandades med ett och annat hundskall. Det låg förväntan i luften. Runt ring 45 i hall H samlades både kända och okända ansikten. Det kammades och klipptes frenetiskt. Lotus ( SE UCH Pobe-s Veni Vidi Vici) var anmäld i open class eftersom han ännu inte är dansk champion. Domaren Carlos Fernandez Renau var noggrann och säker i sin bedömning och det jublades i vårt hörn när Lotus vann open med Excellent!


2010-06-20 Elmia Triple International Dog Show

Tobbe BIR igen

Vi valde att åka till Elmia en dag av de tre som erbjöds. 21 bichoner var anmälda för Francesco Cochetti från Italien. I typiskt svenskt lagom utställningsväder gjorde Lotus dotter Dolly (Pobe-s Dolce Vita) sina första varv i en utställningsring och blev BIR-valp med Hp. Tobbe (Groomlines Most Tasty Toblerone) vann juniorklassen med CK. Bailey (Ch Paray's Plot Point) vann championklassen med CK. I bästa hanhundsklass placerade sig våra hanar på de två främsta platserna: Tobbe blev bästa hane med CERT och Bailey blev tvåa med CACIB. Tobbe dansade vidare och var BIR mot den norska tiken som vunnit bästa tikklass. I eftermiddagens finaler avslutade vi dagen på fjärde plats i gruppen. Tack Cissi och Elisabeth för en riktigt rolig dag och tack Cissi för handlinghjälp i bästa hanhundsklass.


2010-06-05 Norrköping int

Tobbe BIR

Solen sken på oss och vi tog tacksamt emot en och annan bris. Tjugo bichoner totalt var anmälda. Tobbe (Groomlines Most Tasty Toblerone) gjorde debut i utställningsringen och det med besked! Han vann juniorklassen med CK och blev bästa hane med CERT! En stund senare mötte han sin egen mamma, Cruftsvinnaren Ch Azurs Care Bear i kampen om BIR och BIM. Vår glädje var stor när Tobbe slutligen blev BIR. En glädje som delades av Jennifer Schmidt som förutom att hon äger och visar mamman också är uppfödare till Tobbe. Tack snälla Jennifer för att du givit oss förtroendet och för att vi fick köpa Tobbe!I gruppen var Tobbe utplockad men placerade sig inte bland de fem.


2010-05-23 Hässleholm int

Lotus BIR

Med regnet hängande i luften och vattensjuka marker kring utställningsområdet lyckades vi ta oss upp till vår ring som, precis som de flesta andra, var lagd på en slänt för att den skulle vara någorlunda torr. Vi hade dock tur, flera av ringarna var i bra mycket sämre skick än vår. I valpklass debuterade Lotus son Otto (Pobe-s Diavoletto äg Maria Hallberg) med Hp och blev BIR-valp. I championklass hanar var Lotus (Ch Pobe-s Veni Vidi Vici) etta med CK och blev också bästa hane med CACIB. I juniorklass tikar fick lilla Cattis (Pobe-s Curiosity Killed The Cat) CK och slutade som tredje bästa tik. BIR gick till Lotus och BIM till hans halvsyster Perlett's Dreaming Dolly som knep sitt första cert. Grattis säger vi och gläds åt att två Bailey-barn var i topp denna dag då en domare från rasens hemland Frankrike fick säga sitt: Jean-Jacques Dupas.

foto: Stephen Wheeler


2010-05-09 Larv SKK

Lotus Champion

Efter en riktigt rolig kväll med fantastisk mat och service på hotell Madam Blå vände så vädret och i soldis på söndagen vann Lotus (Pobe-s Veni Vidi Vici) öppen klass med CK och blev sedan bästa hane med CERT och därmed svensk utställningschampion SE UCH. I juniorklass tikar upprepade Cattis gårdagens resultat: vinst med Hp. När det var dags för BIR och BIM hade vi givit allt och BIR gick till championtiken Petit Ami's Looking For Love och BIM till Lotus. Tack goda vänner för en fantastiskt trevlig helg och tack till domaren Joakim Ohlsson.


Lotus

2010-05-08 Tånga Hed SDHK

I trevligt sällskap och bättre väder än väntat hade vi en lyckad dag i Tånga. På vägen dit mötte vi snöblandat regn och vi var beredda på det värsta i väderväg, men regnet var mycket lätt och ersattes bitvis av uppehåll. Vi hade en härlig vi-känsla runt ringen och alla hjälpte alla. Av ringpersonalen och domaren Jari Partanen fick en av paraplyhållarna CK, inte illa! I öppen klass hanar stod fem hundar för championat, och vi var nöjda när Lotus (Pobe-s Veni Vidi Vici) placerades på andra plats med CK efter Troll (Petit Ami's Love Me Not Leave Me) från Norge som blev svensk champion. I juniorklass tikar vann lilla Cattis (Pobe-s Curiosity Killed The Cat) med Hp och blev i eftermiddagens finaler BIS 3-junior.


Missys valpar

2010-04-04

Missys valpar har hunnit bli sju veckor och är snart leveransklara. Två hanvalpar finns för närvarande kvar och söker nya hem. bilden till höger visar en bild på valparna när de är sex veckor.


Bailey

2010-02-24

Missy fick fem valpar den 11 februari. Pappa till valparna är vår egen Bailey här till höger. Titta in igen om ett par veckor så kommer det valpbilder.


Esther och Lotus

2009-09-05 Ölands Nationella

I ganska oländig terräng skulle våra hundar visa goda balanserade rörelser var det tänkt... Ringen var ojämn med en väg i mitten, rikligt med tallbarr och högt gräs och en och annan kotte i varierande storlek samt en till hälften upptorkad lerplätt just där hundarna skulle ställas upp framför domaren Eva Borg. Lotus, Pobe-s Veni Vidi Vici, tyckte att det bara blev för mycket och bestämde sig för att inte gå särskilt många meter på detta underlag. Han placerade sig slutligen på andra plats i öppen klass efter diverse pauser med borttagning av tallbarr och grenar i pälsen mellan bakbenen. I unghundsklass tikar vann Esther, Pobe-s Xtra Vaganza, före Pobe-s Zoe Yosemite äg Cecilia Lindsten. Esther fick CK och slutade som andra bästa tik med cert! Hon dansade fram, bitvis ostyrig och med varierande gångarter, men ack så charmig! Polly, Pobe-s Point Hope, slutade tvåa i veteranklassen med Hp. Hon tyckte att det höga gräset passade bra att hoppa i, precis som Zoe konstaterat före henne! På vägen hem skrattade vi gott åt dagens bravader som dock kröntes av blå-gult i form av Esthers första cert!


2009-08-16 Norrköping Int

Bailey

Bailey tog domaren Per Svarstad med storm, och som det blåste! Att tälten stod kvar är vi fortfarande förundrade över... Underbara Bailey, Ch Paray's Plot Point, vann championklassen med CK och blev bästa hane med CACIB. Härliga krutpaketet Esther, Pobe-s Xtra Vaganza, vann unghundsklassen med CK. Söta Zoe, Pobe-s Zoe Yosemite äg Cecilia Lindsten, blev reserv i unghundsklass tikar. Polly, Pobe-s Point Hope, vann veteranklassen med CK. I bästa tikklass blev Esther slutligen tvåa med CACIB-R. När det blev dags för BIR och BIM hade vi fortfarande stark medvind och Bailey vann BIR mot söt och för dagen nybakad champion Petit Ami's Harvest Moon.


2009-06-06 Norrköping SDHK

Lotus

Det blev blågult på nationaldagen för Lotus! Domaren Natasa Blanusa från Kroatien visade sig vara en mycket kompetent domare som synade varje hund noggrannt. Hon var tuff men rättvis i sin bedömning. Lotus (Pobe-s Veni Vidi Vici) vann unghundsklassen med CK, blev bästa hane med CERT och mot vinnande tiken slutade Lotus som BIM. Juniorklass tikar vanns av lilla söta Zoe (Pobe-s Zoe Yosemite, äg Cecilia Lindsten). Hon tilldelades Hp och fick tävla vidare i eftermiddagens BIS-final för juniorer där hon slutade trea! Svenska dvärghundsklubben SDHK startade denna helg upp sin barn- och ungdomsverksamhet med flera aktiviteter och i barn med hund vann Ebba Möller 7 med Nemo (Ch Pobe-s Heaven-Sent) och fick både pokal och rosett. I juniorhandling placerade sig Tove Lindsten Franzén 14 på en delad andraplats tillsammans med Zoe. Vilka löften för framtiden!


2009-06-06 Växjö officiell agility

Kenneln hade två rara representanter som flög fram över hindren, båda barn till kennelns i skrivande stund äldsta hund Lisen (Ch Pobe-s Keynote Of Xposé) still going strong. Gucci (Pobe-s Heaven Number Seven, äg Christina Lundberg) tog sin första pinne i klassen Hopp B när hon kom på femte plats. Lisa (Pobe-s Chardonnay d'Xposé, äg Bodil och Ulf Glantz) lyckades också mycket bra, men det blev ingen pinne denna gång! Stort grattis till båda hundarna med familjer!


2009-05-16 Hässleholm

I alldeles lagom vårväder dömdes bichonerna i en av ringarna allra längst bort från entrén... När vi väl dragit burar och fått upp tältet så var det trots allt en ganska trevlig plats. James Newman från Irland dömde rasen. Lotus vann unghundsklassen med CK och placerade sig sedan som tredje bästa hane. I juniorklass tikar gjorde lilla Zoe (Pobe-s Zoe Yosemite, äg Cecilia Lindsten) debut med matte. Mycket att titta på och allting luktade så annorlunda tyckte Zoe. Hon placerade sig fyra i juniorklassen. Kanonkulan Esther (Pobe-s Xtravaganza) vann unghundsklassen med CK och slutade som tredje bästa tik.


2009-03-22 Malmö int

På årets svenska vinnarutställning vann Lotus (Pobe-s Veni Vidi Vici) unghundsklassen med CK. Domare: Zoran Brankovic


Nyhetsarkiv 1...

© Pobe-s Kennel 2018