Om du ser denna text har du troligen en gammal webbläsare eller använder du en handhållen enhet. Det kan också vara så att du har stängt av CSS-stödet i din webbläsare.
Du missar dock ingen information som står på vår sida. Men vi rekommenderar att du använder en nyare webbläsare, exempelvis en mozilla-baserad (http://www.mozilla.org/)

Kennel Pobe-s är uppfödare av rasen Bichon Frisé sedan 1985  |  

SKÖTSELRÅD

karda,kam,sax

Dina viktigaste verktyg för att sköta din Bichon Frisé är kardan, kammen och klotången. Skall du klippa själv behöver du dessutom en vass sax, av bra kvalitet, som går att slipa. Kamma din hund varje dag och använd kardan när och där det behövs. Har man en daglig rutin går det fort och pälsen håller sig tovfri.

En bichon bör badas ungefär var fjortonde dag. Försök göra detta till en hedersstund då du och din hund får tillfälle att umgås på tu man hand. Tycker du själv att detta är ett trevligt göromål brukar din hund tycka detsamma.


kamma

Badning

Börja med att borsta hunden helt tovfri. Jag själv brukar tycka att det är enklast när hunden ligger ner på sidan, då kommer man åt överallt och hunden är avslappnad. Avsluta med att kamma igenom hunden med en fin kam.


badning

Duscha hunden

Är du eller din hund ovan vid badning så stoppa fetvadd i hundens öron innan du börjar. Duscha hunden med ljummet vatten och använd ett schampo av bra kvalitet som är snällt mot huden.


schamponering

Akta ögonen

Schamponera två ggr efter varandra och avsluta med balsam. Glöm inte att tvätta huvudet och under ögonen, men var försiktig så det inte kommer schampo in i ögonen. Är olyckan ändå framma skölj med vatten.


torka

Skölj, skölj, skölj

Skölj mycket noga och länge. Torka hunden med ett torrt badlakan av frotté.


föna

Föna pälsen rak och torr

Föna sedan hunden helt torr med hårtork. Sträck ut pälsen med kardan samtidigt som du fönar. Dela på pälsen och dra inifrån huden och ut så pälsen blir rak. Är du riktigt noga på denna punkt får du sedan en mycket lättskött päls. Tänk på att hålla minst 30 cm avstånd till fönen och välj medelvärme aldrig det varmaste.

Avsluta varje badning med att klippa klorna. Glöm inte att kolla om det växer hår ur öronen och ryck i så fall bort detta med fingrarna eller pincett om du tycker det är lättare.

© Pobe-s Kennel 2022